Trailern

En vacker höstdag i oktober tog en god vän till Anjas familj en promenad på tomten och räknade sina båttrailers. Han kom fram till att den fanns minst en för mycket. Denna tillverkades för mer än 20 år sedan och har definitivt sett sina bästa dagar. Åren och rosten har gått hårt åt den stackars trailern, men den är inte helt bortom räddning.

Några dagar senare var vi på plats för att adoptera trailern som består av en förlängd Saab V4 bakaxel och diverse stålprofiler. Axeln har klarat sig bra från rost, men mycket annat kommer behövas bytas och svetsas nytt. Ett utmärkt tillfälle för Micke att lära sig konsten med att svetsa. "Dragdelen" var av, och mycket annat var det mer rost än metall, men hopp finns!!

På bilderna är trailern uppochned. Vi knackade bort all lös rost med en hammare, och på en del ställen gick det hål.

Ett stort tack till Tobbe som skänkte oss trailern!Vi har nu flyttat båten till trailern som funkade alldeles utmärkt. Än så länge har vi bara svetsat ihop draget som var av när vi fick den. Innan vi tar ut den i trafik ska vi givetvis se över hela vagnen med kritiska ögon, men för tillfället duger den alldeles utmärkt till att flytta runt båten på tomten. Trailern visade sig vara bra mycket lägre än bockarna, men med lite planering löstes det utan problem. För att det ska gå smidigt att flytta runt trailern har Anjas pappa gjort en otroligt smart lösning. Han tog en pirra, svetsade på större hjul och gjorde ett snabbfäste för en dragkrok. Det är inga som helst problem att flytta båten om en styr och en puttar på.