<

2008-06-16: Äntligen sjösatt!

Så efter en slitsam gotlandshelg och en riktigt lång hemmahelg så kom båten i vattnet igår. Dessvärre blev glädjen kortvarig då motorn stannade efter ca 500 m på provturen och vägrade starta igen. Felsökningen ledde fram till att det troligtvis var vatten i bensinen efter att båten stått på land ett par år. Vi ska prova med ett vattenavskiljarfilter till att börja med och se.

Lite bilder från sjösättningen:

Äntligen klar för sjösättning!Visst ser den snabb ut?
Spänningen stiger.Ny motorlucka, ska lackas senare.

2008-05-13: Propeller inköpt!

Nu har vi äntligen hittat en propeller! Det blev en 14x17 tum som vi hittade på Nynäshamns marin. Hoppas att den blir bra!

2008-05-07: Följetången fortsätter.

Kristihimmelsfärds-helgen blev för oss båt-gotlands-helg. I två dagar slet vi hårt och det mesta som återstår är egentligen småplock, förutom själva lackeringen då... Den fortsatta planeringen är att vi ska åka ned en helg till och jobba det viktigaste klart, sen tar vi med båten hem och sjösätter!


2008-03-27: Översynen påbörjad

Under påskhelgen fraktade vi båten till Gotland och drog igång översynen ordentligt. Nu fick vi också chansen att undersöka båten mer grundligt; motorn funkar, drevet verkar ok och trimplanen funkar felfritt! Det ser mer och mer ut som att vi gjorde ett bra köp.


2008-03-05: Inventering i vårsolen

När solen tittade fram passade vi på att ta av presseningen och göra en snabbinventering av båten. Det verkar inte vara så fruktansvärt mycket att göra ännu, men vi får se när vi börjar hur det blir. Nedan finns lite bilder på båten. Det som händer härnäst är att vi tar båten ned till Gotland över påsken där vi ska dra igång översynen ordentligt. Vi uppdaterar här så fort det händer något nytt.

Båten från sidanMer praktisk än snygg
FörarplatsenMotorn ska ses över ordentligt